1 reden voor snelle overstap naar Gatsby!

Geplaatst op 20 maart, 2021 / 2 min leestijd

Is een website, die bijna 1 sec. laadt bij 4G verbinding onmogelijk? Nee! De website waarop dit blog gepubliceerd is, zit nu rond de 1,1 a 1,2 sec. Voor Google is laadsnelheid van een webpagina op een mobiel een van de rankingsfactoren. Dus factoren die bepalen hoe hoog jouw website in de resultaten van een zoekopdracht terecht komt. Met 1,4 sec bij 4G verbinding was mijn website al snel. Deze is gebouwd met Gatsby JS. Sinds de nieuwste update van versie v2 naar versie v3 is mijn website dus maar liefs 200 tor 300 ms sneller.

100 ms trager is minder interactie met klant

Volgens Google is elke website die 100 ms trager laadt, een reden voor gebruikers om af te haken. Dus elke 100 ms minder laadtijd, leidt ook tot een afname van conversies. Dit zijn acties waarvan je wilt dat bezoekers van je website deze uitvoeren. Denk aan het invullen van een formulier of het doen van een aankoop. Dat wil je eigenlijk niet als ondernemer. Reden te meer om misschien toch eens kritisch naar je website te kijken en misschien een een reden om naar een website gemaakt met Gatsby over te stappen. Gatsby is supersnel en nu met de nieuwste upgrade dus nog sneller.

Statische websites zijn sneller dan dynamische

Gatsby JS is een statische website generator en daardoor sneller dan een dynamische website generator. Bij statisch websites worden alle pagina’s al opgebouwd voordat de gebruiker de website bezoekt. Dit in tegenstelling tot een traditionele Wordpress website. Hierbij wordt content opgeslagen in een database. Als een gebruiker de webpagina opvraagt wordt de content uit de database gehaald. Wordpress maakt vervolgens de pagina, die de gebruiker in de browser ziet. Bij Gatsby ontbreekt de database. Het haalt met GraphQL, een zoektaal, de gegevens op uit verschillende bronnen. Die bronnen kunnen onder andere bestaande websites of platte tekstbestanden zijn.

Voldoende mogelijkheden voor snelle website voor ondernemers

Op dit moment publiceer ik regelmatig blogs, toon ik een aantal van mijn foto´s in een portfoliogedeelte en geef ik een gratis e-book weg. Daarnaast kunnen geïnteresseerden een belafspraak met mij inplannen en al mijn social media profielen openen. Natuurlijk draait Google Analytics 4 op de achtergrond mee. Je kunt aan een Gatsbywebsite een eenvoudig dashboard koppelen zodat je simpel je blogs kunt schrijven of eventueel onderdelen van je website gemakkelijk kunt updaten. Ook voor e-commerce toepassingen is het geschikt. Wat wil je meer als ondernemer? Meer weten over Gatsby en wat dat voor jou kan betekenen, neem dan contact met me op!

Geplaatst op: 20 maart, 2021 / auteur: Iwan Koenderman;
Aangepast op: 20 maart, 2020 | Geplaatst door: !Bewust sociaal op web;

Zwart wit foto van Ir. Iwan Koenderman | advies en ondersteuning in social selling aan mkb

Website gebouwd door Iwan Koenderman © 2021