3 redenen om RSS feed meteen te omarmen!

Geplaatst op 18 januari, 2021 / 2 min leestijd

RSS feeds zijn een samenvatting van de laatste updates van nieuws- en blogsites. Je kunt je erop abonneren en hoeft daardoor niet iedere keer de website te bezoeken. In het begin waren ze erg populair totdat grote bedrijven als Google er mee stopte en social media erg populair werden. Waarom zou je er dan eigenlijk toch aandacht aan besteden? In het kort kan ik daarvoor 3 redenen geven. Ten eerste kan het een boost geven aan het bezoek van je website en de zoekmachine optimalisatie. Ten tweede maakt het automatisch inplannen en posten op social media mogelijk en tenslotte is het goed voor klantbinding.

Website snel zichtbaar en onder de aandacht

Als startende blogger of beginnende ondernemer wil je natuurlijk dat je website al snel bij veel bezoekers bekend is. Je wilt alles aangrijpen om die bezoeker te verleiden je website aan te klikken, langer te bekijken en weer terug te komen. Dat kun je met nieuwsbrieven of social media volgknoppen. Dus waarom dan niet een oranje knop toevoegen met de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden van het allerlaatste nieuws. Alles maar om de aandacht van de bezoeker zo lang mogelijk vast te houden. Een kleine aanpassing aan je website met een grote impact.

"RSS feed knop - !Bewust sociaal op web?"Afbeelding 1: RSS feed knop.

Onderhoudsvrije manier om klant te bereiken.

Het abonneren op een RRS feed is een laagdrempelig manier om mensen aan je te binden. Het schrikt niet af omdat je geen email of persoonlijke gegevens hoeft op te geven. Bovendien blijf je op die manier lang op het netvlies van je bezoeker. Je hebt geen last van spam. Daarnaast scheelt het tijd in het onderhouden van je social media en marketing. Na publicatie van een blog of het plaatsen van een productlijst op je website kun je de RSS feed meteen voor de inhoud van je post of tweets op social media gebruiken. Wie wil dat eigenlijk niet?

Minder populair maar zeker nog interessant

Een RSS feed zelf heeft geen directe invloed op je zoekmachine optimalisatie maar een website met RRS feed wordt wel sneller geïndexeerd. Daarnaast genereert het meer trafic omdat bezoekers sneller weer even een blik op je blog of je product werpen. En dat alles is natuurlijk wel indirect van invloed op je SEO. RSS feeds mogen dan wel minder populair in gebruik zijn, maar zijn zeker nog niet afgeschreven. Ook bij een website gemaakt met Gatsby is de toepassing van RSS feed dus zeker interessant. Wil je meer weten neem dan contact met me op.

Geplaatst op: 18 januari, 2021 / auteur: Iwan Koenderman;
Aangepast op: 18 januari, 2021 | Geplaatst door: !Bewust sociaal op web;

Zwart wit foto van Ir. Iwan Koenderman | advies en ondersteuning in social selling aan mkb

Website gebouwd door Iwan Koenderman © 2021