Waarom social selling niet zonder Gatsby kan!

Geplaatst op 19 juni, 2020 / 2 min leestijd

Door Corona weet nu iedereen dat social selling belangrijk is om nieuwe klanten te krijgen. Thuisblijven maakt netwerken lastig! Dus dan maar gevonden worden op social media en internet. Door klanten met een vraag, die past bij jouw deskundigheid. Daarvoor is een goed vindbare website nodig, die hoog scoort in Google’s ranglijsten. Dat betekent unieke teksten, goede SEO en een snelle website. Je moet er dus uitspringen. En de klanten moeten uiteraard weten dat ze bij jou moeten zijn.

Werken met Gatsby, sneller en eenvoudiger

Als succesvolle ondernemer moet je dus zowel inspiratie hebben als creatief en vindingrijk zijn. Je moet in staat zijn om je te kunnen inleven in je klant en bijna een wizzkid zijn om de techniek nog eens op orde te hebben. Heel veel werk dus. Tijd die je vaak niet eens hebt. Met een website gebouwd met Gatsby is dat allemaal een stuk eenvoudiger en sneller. Eenvoudiger omdat een heleboel taken automatisch voor je gedaan worden. Sneller omdat de website in een keer uit alle bouwelementen op de pc kan worden opgebouwd. Gebruikelijk is dat de belangrijkste langzame bouwstenen zoals stijlelementen voorrang krijgen en dus de laadsnelheid bepalen.

Performance een van de onderdelen van de rapportage van Google´s lighthouse | advies en ondersteuning social selling mkb in Utrecht.Afbeelding 1: Performance; een van de onderdelen van Google´s lighthouse rapportage.

Volgorde bouwstenen bepaalt laadtijd Bootstrap op smartphone

Mijn vorige website was gemaakt met Bootstrap. Zo´n website laadt op de gebruikelijke manier. De langzaamste en belangrijkste bouwstenen bepalen de laadsnelheid. Omdat op een smartphone snelheid bepalend is voor het vasthouden van bezoekers van je website is dit dus best wel cruciaal. Een website als Bootstrap kan dus alleen maar sneller worden als je de bouwstenen in een zo gunstig mogelijke volgorde samenstelt. Dat betekent dus puzzelen om niet te veel concessies te doen aan het uiterlijk van de website en tegelijk een goede SEO en performance te hebben.

Schematische weergave van een traditionele website zoals gemaakt met Bootstrap | advies en ondersteuning social selling mkb in Utrecht.Afbeelding 2: schematische weergave traditionele website. Website wordt in zijn geheel van webserver op desktop geladen.

Samenstelling bouwstenen bepaalt laadtijd Gatsby op smartphone

Bij Gatsby laadt de website dus sneller op een mobiel. Daarbij zijn de bouwstenen ook nog eens in verschillende setting her te gebruiken. Het bouwsteentje voor de summit knop is ook het bouwsteentje voor de klik verder knop. Ze hoeven ook nog niet eens op een en de zelfde server te staan. Dat is dus veiliger. Immers waar begin je te hacken. Moet je bij Bootstrap voor de SEO bij elk blog in de code duiken. Bij Gatsby is er een bouwsteentje die dat voor je doet.

Schematische weergave van de JAMstack | advies en ondersteuning social selling mkb in Utrecht.Afbeelding 3: Gatsby is volgens de Jamstackmethode. javascript (programmertaal), api (onderdelen) en Markup (opmaak).

Gatbsy door bouwstenen geschikter voor social selling

Je hebt dus weinig fantasie nodig om te bedenken dat je ook een bouwsteentje van derden, open source of betaalde dienst, in je website kunt toepassen. Formulieren, zoekbalken of andere onderdelen zijn zo kant en klaar in te passen. Ook dat scheelt weer tijd in onderhoud en programmeren. Daarnaast worden de foto´s voor je geoptimaliseerd. De teksten haalt Gatsby zelf van de harde of virtuele schijf en zet ze netjes in een blog. Precies op de manier zoals jij dat wilt met de juiste foto. Doordat Social selling al veel tijd kost hoef je dat in ieder geval niet hieraan te besteden. Het zal duidelijk zijn waarom Gatsby´s het nieuwe Wordpress genoemd wordt.

Uitkomst van de stelling of social selling eigenlijk niet zonder Gatsby kan | advies en ondersteuning social selling mkb in Utrecht.Afbeelding 4: Yes dus!

Gatsby zeker geschikt voor social selling

Samenvattend kun je stellen dat je met Gatsby een website kunt hebben die snel en goed vindbaar is. Zeker als het een blogwebsite betreft. Weinig onderhoud nodig heeft doordat je verschillende onderdelen als dienst kunt afnemen. En snel laadt op een smartphone. Wil je dit ook en ben je nieuwsgierig hoe ik je hierbij kan helpen. Bel of mail me.

Geplaatst op: 19 juni, 2020 / auteur: Iwan Koenderman;
Aangepast op: 04 december, 2020 | Geplaatst door: !Bewust sociaal op web;

Zwart wit foto van Ir. Iwan Koenderman | advies en ondersteuning in social selling aan mkb

Website gebouwd door Iwan Koenderman © 2021