!Bewust sociaal op web
blog

Wat kan ik voor je doen?

Wil je iets met sociaal selling gaan doen, dan kun je contact met mij opnemen. Vragen van je klant beantwoorden en het contact onderhouden, dat is natuurlijk jouw eigen aanpak. Jij bent de deskundige met passie voor het vak. Voor het technische en de creatieve gedeelte kan ik advies en ondersteuning bieden. Zodat jij tijd overhoudt voor jouw werk. Klik waarom ik dat doe of lees verder!

motivatie

Welke social selling gerelaterde diensten lever ik?

Ik kan technische ondersteuning, creatieve ondersteuning of advies voor strategie, planning en opzet van social selling leveren. De diensten zijn dus onder te verdelen in technisch, creatief of advies voor opzet, planning en strategie.

Nieuwsgierig? Scrol verder !

Toelichting foto: als onderdeel van mijn portfolio een HDR-foto van de Lange Nieuwstraat met zicht op de Fundatie van Renswoude in Utrecht. Als fotograaf kan ik ook foto´s aanleveren; visual storytelling.

Ik kan teksten voor je schrijven zodat je online zichtbaar wordt!  

Komt je boodschap voldoende over?

Unieke content is belangrijk voor Google en natuurlijk ook om jezelf te onderscheiden van de rest van alle aanbieders op het web. Ik kan je helpen met het schrijven van unieke teksten en blogs. Dat kan door tekst aan te leveren of een keer met mij in gesprek te gaan. Ik kan desgewenst een zoekwoordenonderzoek uitvoeren. Ik kan ook met je mee denken over hoe je je passie het best kan verwoorden. Waarom doe jij het?

Ik kan de website voor je bouwen!

Een nieuwe website voor social selling nodig?

Met deze dienst lever ik je een website van 5 webpagina´s. Deze kan met Bootstrap of volgens de JAMstack methode gemaakt zijn. De website is responsive en mobile first. Hierdoor is de website zowel op je smartphone, tablet als desktop te bekijken. Aangeleverde teksten worden SEO proof en lekker leesbaar voor de websitebezoeker gemaakt. Ik plaats call to actions en social media buttons op de pagina`s. Aanpassingen zijn natuurlijk tegen meerprijs mogelijk. Denk hierbij aan extra pagina´s of aangeleverde afbeeldingen. Ik ben fotograaf en kan ook foto´s maken voor de website

Bijschrift: responsive, mobil first en snelle website

Bijschrift: website, die ik kan leveren. Opvallend en social.

Ik kan de website voor je bijhouden:

Website up to date voor social selling?

Misschien is mijn dienst up to date houden van je (nieuwe) website iets voor jou. Ik kan namelijk ook je website een aantal uur per maand of week up to date houden. Zodat altijd de allernieuwste informatie vermeldt wordt. Dat je bijvoorbeeld zoals recent gebeurd is je Google+ links op tijd verwijderd hebt. Je BTW verhoging op tijd in je vermelde prijzen hebt doorgevoerd. Je werknemer, die van baan gewisseld is niet meer op de website staat. Of dat je de allernieuwste CDN van Bootstrap of jQuery gebruikt. Ik kan nieuwe foto´s van pas afgeronde projecten plaatsen. Noem maar op. Prijzen en uren in overleg.

Toelichting figuur: dienst die !Bewust sociaal op web (Iwan Koenderman) kan leveren. Monitoren van een website; correcte info.

Toelichting figuur: dienst die !Bewust sociaal op web (Iwan Koenderman) kan leveren. Monitoren van een website; gezondheid, optimaal en upload CDN.

Ik kan een supersnelle en veilige website voor je bouwen volgens de Jamstackmethode!

kliken lees mijn blog over Gatsby en social selling.

Ik kan zorgen dat je online opvalt!  

Hulp nodig bij online gezien worden?

Help Google en je potentiële klant de informatie op je website beter te begrijpen. Je wilt immers je klant helpen met het vinden van de juiste informatie en dat Google je hoger in de zoeklijst plaatst. Open Graph/Twitter Cards, structured data en dergelijke, helpen daarbij. Ze zorgen ervoor dat Google je info beter classificeert, dat de correcte foto bij een post op social media komt of dat de omschrijving bij een zoekresultaat juister is. Ik kan beschrijvingen distilleren, die geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachine en lekker leesbaar voor de klant. Ik kan de afbeeldingen maken en de foto´s nemen die hiervoor nodig zijn.

Toelichting figuur: Open Graph en Twitter Cards bepalen tekst en afbeelding van posts op social media.

Toelichting figuur: met Open Graph en Twitter Cards kun jij bepalen welke afbeelding of tekst je met een post, waarin je website vermeldt staat, deelt via social media.

Ik kan zorgen dat je opvalt voor Google:

kliken lees mijn blog over structured data.

Toelichting figuur: structured data helpen Google met het vinden van de informatie voor de zoekopdracht.

Toelichting figuur: structured data helpen Google met het verzamelen van informatie.

Ik kan voor je helpen er achter te komen welke informatie de klant bij je zoekt!  

Weet jij waar je klant zit? Google Analytics

Om te weten waar je klant zich bevindt moet je de klantreis weten. Bij een klantreis horen een funnel en een buyer persona, een fictieve ideale klant. Beiden moeten in beeld gebracht worden. Weet je niet waar je moet beginnen? Vind je het veel werk en kun je hulp hierbij gebruiken? Ik kan ondersteunen bij het brainstormen, het opzetten, het uitvoeren of het stellen van de juiste vragen. Per funnel kunnen daarna acties en doelstellingen worden bepaalt. Deze kunnen met Google Analytics /automation door mij gevolgd worden. Ook hierbij kan ik helpen.

Ik kan de fotografie voor je verzorgen:  

Trek jij voldoende aandacht met je foto´s?

Ik ben fotograaf, dus ik kan de afbeeldingen voor je nieuwe of bestaande website maken. Ik kan de foto´s bewerken met fotobewerkingsprogramma´s, ze optimaliseren voor je website en converteren in het formaat naar wens. Dat alles lever ik met de dienst foto´s nemen, bewerken en optimaliseren. Prijs per uur

Ik kan de visualisatie voor je verzorgen:  

Brengen je afbeeldingen de boodschap goed over?

Afbeeldingen maken je website aantrekkelijk. Ze trekken de aandacht van de bezoeker en dat wil je natuurlijk met social selling. Bijvoorbeeld door visual story telling. Maar afbeeldingen vertragen de laadtijd van je website ook zodat deze trager wordt op een smartphone. En dat wil je juist niet met social selling. Het is dus zaak om hier smart mee om te gaan. Prijs per uur

De meeste foto´s, die ik op mijn website heb geplaatst, heb ikzelf in Utrecht genomen.

Als onderdeel van social selling kunnen foto´s bijvoorbeeld ingezet worden bij het bloggen en/ of visual storytelling. Visual storytelling is een manier om het verhaal van merk, organisatie en bedrijf met beeld tot leven te brengen.

Ik kan de mkb'er ondersteunen door foto´s te nemen of daarover te adviseren.

Ik kan zorgen dat je online herkenbaar bent!  

Ben jij voor social selling voldoende herkenbaar online?

Gezien worden door de potentiële klant is voor social selling belangrijk. Dat betekent herkenbare social media profielen. En een eenduidige huisstijl. Alle foto´s op mijn website heb ik zelf genomen. Ook de afbeeldingen heb ik zelf gemaakt. Ik kan je helpen met je huisstijl en het opzetten van je social en personal brands. Heb je een goede profielfoto nodig voor Linkedin. Vraag het mij.

Ik kan je helpen er achter te komen hoe de klant over je denkt!  

Denkt de klant online positief over jou?

Natuurlijk kan ik ook voor de mkb-onderneming de webcare opzetten. Met de dienst opzetten webcare bepaal ik samen met de ondernemer aan de hand van het te bereiken doel van de webcare welke social media kanalen geschikt zijn hiervoor. Daarbij wordt gekeken en vastgesteld welk beleid gevoerd wordt als het gaat over het geven van de antwoorden, de gewenste reactietijden en de bereikbaarheid van de ondernemer. Hoe om te gaan met open en gesloten social media. Eventueel kan de webcare na een bepaalde tijd geëvalueerd worden en bekeken worden of de ondernemer aan de privacy en beveiliging voldoet.

Webcare is de online klantenservice van je bedrijf!

Ik kan je helpen om te weten welke vragen je klant heeft!  

Weet jij welke vragen de klant heeft?

Infoformulieren zijn de ultieme manier om de klant een vraag te laten stellen. Als de vraag nog eens automatisch in een database opgeslagen wordt, heb je meteen per klant een overzicht van de geschiedenis en zicht op het type vragen dat zo al gesteld wordt. Met de dienst online informatieformulier en database kan ik een online informatieformulier op maat leveren. Door de klant ingevulde informatie wordt per mail zowel aan de ondernemer als aan de klant gestuurd en eventueel gelijk in een open source MySQl database opgeslagen. Ik kan het formulier van een reCaptcha voorzien die onzichtbaar mee draait. Dus veel minder spam en de klant hoeft geen zebrapaden te tellen.

Toelichting figuur: via een informatieformulier kan online informatie worden opgevraagd.

Toelichting figuur: informatie van de klant kan automatisch bevestigd en opgeslagen worden.

Technische ondersteuning in social selling

Dit waren een aantal voorbeelden van diensten die ik kan leveren. Maar dit is lang niet alles. Mijn ondersteuning kan verder bestaan uit, hoe jij als ondernemer alles technisch wilt inrichten. Denk aan formulieren, die alles automatisch in databases opslaan. Een super snelle website volgens de Jamstack methode met een headless CMS naar voorkeur. Een portfoliosite met super gave foto´s. Een blog site. Of een webwinkel met je producten. Ik kan de hosting of deploying voor je regelen noem maar op. Heb je vragen neem vooral contact op!

Bovendien kan ik je ondersteunen in je keuze voor een CRM (klant-relatiesysteem), dat past bij jouw social selling strategie. In hoeverre wil jij alles van jouw klant vastleggen en voldoe je daarbij aan de AVG. Ik kan voor je monitoren hoe effectief de door jouw gestelde doelen zijn. Moeten ze worden bijgesteld of niet. In welke mate wil jij je klant volgen. Welke automation kun je gebruiken.

Bijschrift: zwart - wit HDR foto van Jacobikerkhof te Utrecht.

Advies strategie, planning en opzet bij social selling

Maar ik kan ook met je meedenken over het opzetten van een sociaal selling strategie. Een die geschikt is voor jouw bedrijf en voor de door jouw gestelde doelen. Ik kan samen met je bepalen hoe je potentiële ideale klant eruit ziet. Via welke fases en welke weg deze klant tot een aankoop komt. Welke contactmomenten in dat geval dan slim zijn. Waar en wanneer je op hun vragen en behoeftes kunt inspelen en op welke manier. Ik kan een contentkalender opstellen voor de blogs/vlogs. Hoe je het effectiefst aan social listening kan doen.

Bijschrift: HDR foto van watertoren Jutfaseweg te Utrecht.

Creatieve ondersteuning bij social selling

Tenslotte kan ik je gaan ondersteunen als je bijvoorbeeld wilt gaan bloggen/vloggen over je product of dienst. Ben jij niet zo handig in schrijven, dan kan ik de teksten aanpassen of schrijven. Wil je je site aantrekkelijker maken door foto´s/video´s, dan kan ik ze maken. Dit kan op basis van uurtarief of projectbasis. Het ligt er helemaal aan hoe ver onze samenwerking gaat en in hoeverre jij social selling wilt gaan toe passen.

verder

Website gebouwd door Iwan Koenderman © 2020